A ginkgo biloba további lehetséges jótékony hatásai

Ahogyan azt előző cikkünkben áttekintettük, a ginkgo biloba hozzájárulhat az idegrendszeri egészség megőrzéséhez és támogathatja a jó szellemi teljesítményt. Jelen írásunkban a ginkgo biloba további potenciális pozitív tulajdonságait tekintjük át röviden, kitérve az ellenjavallatra is.

A ginkgo biloba kivonata
További hatások

A ginkgo biloba hozzájárulhat a keringési rendszer normál működéséhez, elősegítheti a megfelelő véráramlást, ezáltal a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátását. Keringésre gyakorolt jótékony hatásának köszönhetően lehetséges, hogy elősegítheti az időskori agyműködés megfelelő szinten tartását. Fogyasztása ajánlott tanulók számára és azok számára, akik szellemi munkát végeznek.

Egyes források szerint a ginkgo biloba étrend-kiegészítő fogyasztása csökkentheti a premenstruációs-szindróma (PMS) tüneteit, csökkentheti egyes antipszichotikus gyógyszerek kellemetlen mellékhatásait.

Demencia esetén támogathatja a kognitív funkciók működését (ez azonban nem jelenti azt, hogy segíthet a demencia súlyosbodásának elkerülésében).

Ellenjavallatok (A felsorolás nem teljes körű!)

A ginkgo biloba vérlemezkék aktivitását gátló hatása miatt véralvadásgátló gyógyszer szedése esetén kizárólag akkor alkalmazzon ginkgo biloba étrend-kiegészítőt, ha azt orvosa engedélyezte. Nem ajánlott a ginkgo biloba alkalmazása várandósság esetén a vérzés veszélye miatt. Fontos figyelmeztetés továbbá, hogy a ginkgo biloba fogyasztása ezen kívül hatással lehet a cukorbetegség kezelésére. Azok számára sem ajánlott a ginkgo biloba alkalmazása, akik valaha keresztülmentek egy rohamon!

Keresztallergia: Mérges borostyánra, mérges tölgyre, mérges szumákra, mangóhéjra, továbbá kesudió-héjra való allergia esetén fennáll a ginkgo biloba allergia esélye. 

Bármilyen betegség vagy gyógyszer szedése esetén a ginkgo biloba étrend-kiegészítők alkalmazása előtt konzultáljon kezelőorvosával a lehetséges kereszthatások elkerülése miatt!

 

 

Ginkgo Biloba termékek
Újdonság

Bilomag Plus 110mg Ginkgobiloba 90+30db

-36% Bilomag Plus 110mg Ginkgo biloba 90+30db

110 mg Ginkgo biloba kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula magnéziummal és vitaminokkal

Ár: 3490 Ft
5435 Ft
Megnézem

Ginkgo Biloba 120 mgkapszula 60 db (Vitaking)

Ginkgo Biloba 120 mg kapszula 60 db (Vitaking)

A Ginkgo Bilobát a világ szinte minden táján az emlékezőképességre gyakorolt hatásáról ismerik. A Ginkgo Biloba hozzájárul a normál mentális és kognitív funkciókhoz. Ez a készítmény kapszulánként 120 mg Ginkgo Biloba levél kivonatot tartalmaz, melynek 24%-a (28,8mg) flavon glikozid, és 6% (7,2mg) terpén lakton.

Ár: 2700 Ft
Megnézem

Netamin Ginkgo Biloba 300mg – SZUPER kiszerelés 60 db

Netamin Ginkgo Biloba 300 mg – SZUPER kiszerelés 60 db

Magas terpenoid- és flavonoid-tartalmú gyógynövény, segítséget nyújthat a mentális aktivitás megőrzésében.

Ár: 3295 Ft
Megnézem

BioCo Ginkgo Bilobakivonat 120 mg Megapack tabletta 90 db

BioCo Ginkgo Biloba kivonat 120 mg Megapack tabletta 90 db

A készítmény a Ginkgo biloba értékes, hatóanyagokra standardizált kivonatát tartalmazza magas, tablettánként 120 mg-os mennyiségben.

Ár: 3890 Ft
Megnézem

Caleido GINKGO BILOBAtabletta 90 db

Caleido GINKGO BILOBA tabletta 90 db

Az élő kövület! Az agy és a vérkeringés karbantartására ősidők óta használt gyógynövény.

Ár: 1580 Ft
Megnézem

Dr.Herz Ginkgo BilobaForte 120 mg 60db

Dr.Herz Ginkgo Biloba Forte 120 mg 60db

A ginkgo biloba kiváló értágító, javítja az agy vérellátását és a keringési problémákat.

Ár: 3290 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!